Címkék

albert tamás (1) allie quigley (25) bama.hu (8) beszámoló (2) blake griffin (1) boardwalk empire (47) Boleslav Polívka (1) boston celtics (3) Californication (1) californication (37) Castamere-i esők (1) chuck (18) cover (1) család (1) csaladi talalkozo 2011 (2) csapatösszerakós (5) czirják noémi (2) daft punk (1) dallas mavericks (2) dule milicic (1) Dunántúli Napló (1) eördögh edit (1) euroliga (15) fc barcelona (1) fegyverneky zsófia (22) felirat (217) feliratok (5) felirat blog (2) Férfiremény (1) fesztivál (1) film (3) filmajánló (6) fordítás (217) freestyle (1) fülöp zoltán (1) futásnapló (10) fűzy ákos (5) game of thrones (77) gina palusná (7) grant hill (1) győr (2) halászlé (1) hegi (1) horváth lilla (1) humor (1) imreh ajtony (7) interjú (7) irodalom (1) iványi dalma (22) jason kidd (3) játékosértékelés (1) játékoskeringő (1) jela vidacic (7) jesse stone (1) josé mourinho (2) kasabian (1) kedvenc kajáink (2) kelly mazzante (2) kelsey griffin (17) Kerekes Vica (1) kezdo5.hu (6) kosárlabda (59) kritika (3) Kubalibre (1) lábady zsófia (2) labdarúgás (1) lbtq (1) Lebron James (1) lebron james (2) lencsegulyás (1) lie to me (1) love is love (1) lukács béla (2) manchester united (17) masters of sex (36) Meg - az őscápa (1) mennyei játszótér (1) merthin (2) Merthin (4) miami heat (5) michael jordan (1) mizo pécs 2010 (47) nagy bujdosó nóra (21) napizene (1) NBA (4) nba (4) nba finals 2011 (1) NBA Live Europe 2012 (1) nicole ohlde (4) Noresfatu (2) noresfatu (1) őzpörkölt (1) pörkölt (1) Püspöki Péter (1) raksányi krisztina (15) rátgéber lászló (10) rázd meg a bikát (4) real madrid (1) recept (3) rózsa gábor (2) san antonio spurs (1) sara krnjic (21) sarok nikolett (12) sir alex ferguson (2) sixx (1) snyecc (2) Snyecc (1) somogyi andrea (1) sopron (4) statisztika (2) steal (7) székely norbert (2) The Sopranos (1) tom cleverley (3) Toni Erdmann (1) Top 50 (5) trailer (1) turóczi nikolett (2) turóczi nikoletta (10) U2 (1) vajda anna (1) vélemény (1) venice10km (10) video (4) wass albert (1) www.kezdo5.hu (2) yaxley (4) youtube (3) zalaegerszeg (1) zeljko djokic (26) zene (3) zenekritika (1) Címkefelhő

Engedélyre várva - Interjú Iványi Dalmával

2012.11.23. 10:23 | halamita | Szólj hozzá!

Címkék: interjú kosárlabda iványi dalma kezdo5.hu

Ivanyi_cr_100.jpgAz elmúlt évtized valószínűleg legjobb magyar játékosa, az Európa-klasszis Iványi Dalma - a körülmények szerencsétlen összjátékának köszönhetően - hosszú ideje nem tudja képességeit csillogtatni a kosárpályán. Stábunk is kíváncsi volt, mi újság vele, így utánajártunk, hogy áll a rutinos irányító visszatérése. Jellemző módon babasétáltatás közben értük utol - ne feledjük, majd' egy éve fiúgyermeknek adott életet -, és készségesen állt rendelkezésünkre. A beszélgetés a Tovább után olvasható.

- Mikor láthatjuk legközelebb Iványi Dalmát sportszerelésben?

- Remélhetőleg most már hamarosan. Egy hónapja edzek a PINKK-Pécsi 424 csapatával, és amint a papírjaim ügye rendeződik, pályára is lépek.

- Apropó papírok. Ebben a témában mi újság?

- Épp ma küldök fel a Szövetségnek (MKOSZ – a szerk.) egy dokumentumot, akik továbbítják azt a FIBA felé. A török szövetség ugyanis egy félreértés miatt nem hajlandó kiadni a játékengedélyemet.

- Hogy viseled a várakozást?

- Nehezen. Ebben a szezonban még nem játszottam tétmeccsen, hiszen Törökországban csak edzőmérkőzéseken szerepeltem, azóta pedig, ugye, semmilyenen, és ez lelkileg eléggé megvisel.

- Gyanúsan sokáig húzódik ez az ügy, és több fórumon is felmerült már, hogy az MKOSZ nem támogat olyan mellszélességgel, ahogy tehetné. Te hogy látod?

- Amikor jeleztük, hogy a PINKK-Pécsi 424-ben szeretném folytatni a pályafutásomat, a magyar szövetség először, abszolút jóindulatúan a török partnertől kérte ki az engedélyemet, és amikor azok húzódoztak kiadni, mindjárt a FIBA-hoz fordultak jogorvoslatért. Innentől kezdve viszont a személyes ügyem sportdiplomáciai kérdéssé alakult, amiben – ezt sajnos tudomásul kell venni – a törökök jelenleg erősebbek nálunk. Személy szerint bízom abban, hogy mindenki megtesz minden tőle telhetőt az ügyem előremozdítása érdekében.

- Az is megfordult esetleg a fejedben, hogy befejezed?

- A szezon előtt abban gondolkodtam, hogy egy évet még mindenképpen szeretnék játszani, aztán meglátom, hogy megtoldom-e esetleg még eggyel. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy elsősorban külföldön képzeltem el ezt az egy évet, és ezt jeleztem is a PINKK-Pécsi 424 vezetőségének, hogy megfelelő ajánlat esetén élni szeretnék vele, akik ezt korrektül fogadták.

- Jelenleg hogy tekintesz magadra a PINKK-Pécsi 424-el fennálló relációtokat tekintve?

- Játékosként, és ez bőven elég is. Lejárok az tréningekre, ahol kifejezetten jó munka folyik, a lányok hallgatnak az edzőre, kitűnő a hangulat is. Ennél többre nem is vágyom, főleg, hogy így is viszonylag sokat kell utazgatnom, amit össze kell egyeztetnem a családi életemmel. Szerencsére eddig megértőek otthon, és jól viselik az egészet.

- Most, hogy hazajöttél, valószínűleg Te is jobban szembesülsz a pécsi kosárlabdabarátok közt tapasztalható megosztottsággal. Mit szólsz hozzá?

- Valóban magam is hallom, érzékelem, és végtelenül sajnálom, hogy így alakult. Amikor szóba kerül ez a téma, mindig azt hangoztatom, hogy nem a széthúzásra, az ellentétek kiélezésére kéne fektetni a hangsúlyt, hanem vissza kéne térni a kiindulópontra: hogy a kosárlabda legyen ismét a leglényegesebb tényező, és ne a mellékkörülmények.

fotó: Rébay Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://halamita.blog.hu/api/trackback/id/tr904921219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása