Címkék

albert tamás (1) allie quigley (25) bama.hu (8) beszámoló (2) blake griffin (1) boardwalk empire (47) Boleslav Polívka (1) boston celtics (3) Californication (1) californication (37) Castamere-i esők (1) chuck (18) cover (1) család (1) csaladi talalkozo 2011 (2) csapatösszerakós (5) czirják noémi (2) daft punk (1) dallas mavericks (2) dule milicic (1) Dunántúli Napló (1) eördögh edit (1) euroliga (15) fc barcelona (1) fegyverneky zsófia (22) felirat (217) feliratok (5) felirat blog (2) Férfiremény (1) fesztivál (1) film (3) filmajánló (6) fordítás (217) freestyle (1) fülöp zoltán (1) futásnapló (10) fűzy ákos (5) game of thrones (77) gina palusná (7) grant hill (1) győr (2) halászlé (1) hegi (1) horváth lilla (1) humor (1) imreh ajtony (7) interjú (7) irodalom (1) iványi dalma (22) jason kidd (3) játékosértékelés (1) játékoskeringő (1) jela vidacic (7) jesse stone (1) josé mourinho (2) kasabian (1) kedvenc kajáink (2) kelly mazzante (2) kelsey griffin (17) Kerekes Vica (1) kezdo5.hu (6) kosárlabda (59) kritika (3) Kubalibre (1) lábady zsófia (2) labdarúgás (1) lbtq (1) Lebron James (1) lebron james (2) lencsegulyás (1) lie to me (1) love is love (1) lukács béla (2) manchester united (17) masters of sex (36) Meg - az őscápa (1) mennyei játszótér (1) merthin (2) Merthin (4) miami heat (5) michael jordan (1) mizo pécs 2010 (47) nagy bujdosó nóra (21) napizene (1) nba (4) NBA (4) nba finals 2011 (1) NBA Live Europe 2012 (1) nicole ohlde (4) Noresfatu (2) noresfatu (1) őzpörkölt (1) pörkölt (1) Püspöki Péter (1) raksányi krisztina (15) rátgéber lászló (10) rázd meg a bikát (4) real madrid (1) recept (3) rózsa gábor (2) san antonio spurs (1) sara krnjic (21) sarok nikolett (12) sir alex ferguson (2) sixx (1) snyecc (2) Snyecc (1) somogyi andrea (1) sopron (4) statisztika (2) steal (7) székely norbert (2) The Sopranos (1) tom cleverley (3) Toni Erdmann (1) Top 50 (5) trailer (1) turóczi nikolett (2) turóczi nikoletta (10) U2 (1) vajda anna (1) vélemény (1) venice10km (10) video (4) wass albert (1) www.kezdo5.hu (2) yaxley (4) youtube (3) zalaegerszeg (1) zeljko djokic (26) zene (3) zenekritika (1) Címkefelhő

Latolgató

2011.02.04. 11:37 | halamita | 2 komment

Címkék: kosárlabda euroliga mizo pécs 2010 allie quigley miami heat zeljko djokic iványi dalma fegyverneky zsófia nagy bujdosó nóra kelsey griffin sara krnjic gina palusná

Nem hagyják az embert dolgozni… Munka ügyben felhívott az egyik kollégám, és miután letárgyaltuk a dolgot, azt kérdezte: „És, ami a legfontosabb: mi lesz ma este?” Gyorsan elhadartam neki, mire számítok, csakhogy ettől kedvet kaptam megírni blogbejegyzésben is. Az alábbiakban következzék, mit várok az Avenida elleni visszavágótól.

Először is óriási hangulatot. Már a Kassa ellen is érezhető volt, de a Taranto ellen vált egyértelművé, hogy a csapat és a szurkolótábor újra egymásra talált. Az a fajta együttlélegzés, mely az olaszok ellen szinte tapintható volt, kulcsfontosságú faktorrá vált abban, hogy a lányok önmagukat és egymást felülmúlva teljesítettek. Az utóbbi időkben ez sokszor hiányzott, s részben ennek köszönhetően csúszott be jó pár váratlan vereség. A lelátó népe Pécsett sasszemű ítész, rögtön kiszúrja, ha valami nem úgy megy, ahogy kéne, s azt is, ha minden a helyére került. Most az érződik, hogy a külső (zavaró) körülményektől függetlenül a pályán a rend, az elképzelés és a céltudatosság dominál, és a dicséretes küzdőszellem mellé rendszeresen (több) jó egyéni és csapatteljesítmény társul. S ezért már érdemes kijönni a Lauber Dezső Sportcsarnokba, veresre tapsolni a tenyereket, és önmagát rekedtre ordítva buzdítani a lányokat az embernek.

Az első mérkőzés legnagyobb tanulsága az volt, hogy igenis létezik megfelelő taktika az ellenfél erő- és tudásbeli fölényének ellensúlyozására, a kérdés már csak az, hogy ezt sikerül-e négy negyeden keresztül végrehajtani. Salamancában a Pécs 2010 30 percen keresztül egyértelműen meghatározta a játék képét, és ha a játékvezetők nem nyúlnak bele durván a mérkőzésbe, akár még izgalmas végjáték is kikerekedhetett volna a dologból. 3-4000 tomboló pécsi néző előtt kevéssé valószínű, hogy a sporik hasonlóan szemérmetlen eszközökhöz mernének folyamodni (hacsak nem a hazaiak javára), így a kérdőjel könnyen kiegyenesedhet este fél nyolcra.

A spanyoloknak kedden jól láthatóan nem ízlett a lassított játéktempó, hogy nem rohanhattak Miami módjára, hogy folyton felállt védelem ellen kellett támadniuk. A pontjaik java részét így egy-egy maximális pontossággal végrehajtott figurával, továbbá egyéni képességeik (és magasságbeli fölényük) kiaknázásával, és a zóna elleni rendkívül hatékony játékukkal szerezték. Ha Djokicéknak sikerült megoldaniuk az elmúlt edzéseken, hogy jobb (precízebb) helyezkedéssel szélesítsék területvédekezésben a lefedett területet, akkor jóval kisebb az esélye annak, hogy gyenge oldalról átdobálja őket Torrens és De Mondt. Márpedig ha a zóna ül, azzal ki lehet fogni a szelet az Avenida vitorlájából, mert akkor a centereik fizikuma sem domborodhat ki annyira, nem beszélve a kétféle védekezési szisztéma váltakoztatásával okozott zavarról…

A kiegyensúlyozott csapatmunkán túl nagyon fontosak lesznek az egyéni teljesítmények mindkét oldalon. A vendégek szűk, hétfős rotációjában elsősorban öt ember szállítja a pontokat. Ha sikerülne akár a külső soruk akár a palánk alatti embereik játékát „elrontani”, visszafogottságuk megbontaná a két csapatrész közötti harmóniát, és akkor esély nyílna elkapni őket. Talán már az is elég lehet, ha a két nagytestű centerüket, Erikát és Lyttle-t ki tudják annyira tolni a körtéből, hogy 24 rádobás helyett mindössze 15-16-ot tudjanak elereszteni, azt se közvetlenül a gyűrű alól. Fegyverneky nagyon jól védte a nálánál egy fejjel magasabb Torrenst, ha a többiek meg tudnák fogni a De Mondt-Snell kettős valamelyikét, akkor Domingueznek kéne többet vállalnia, amiből összességében jól jöhet ki a Pécs.

A baranyai kontingensből Quigley egészen extrát játszott kedden, de – a már említett Fegyvernekyn túl – Griffin és Krnjic is szépen muzsikált. Amennyiben meg kívánják tartani továbbjutási esélyeiket, tőlük szinte „kötelező” az első meccses produktum megismétlése, de a győzelemhez valószínűleg Iványi (akit nagyon megfogtak Salamancában) és Nagy-Bujdosó dominánsabb teljesítménye is szükségeltetik majd. A találkozó titkos fegyvere Palusná lehet, aki (Keller mellett) fizikálisan egyedüliként tudja eséllyel felvenni a harcot a félelmetes salamancai centerpárossal. Erőnléte és meccshiánya okán egyelőre csak pár percre bevethető, de ha ez idő alatt sikerülnie kierőszakolnia egy-két személyit, urambocsá támadólepattanót, s mellé egynéhány pontocskát is ellenfelei fárasztásán túl (miközben Griffinék lélegzethez juthatnak egy kicsit a padon), az akár átbillenthetné a mérleget csapata javára.

A sportban nincsen „ha”, de most még a meccs előtti esélylatolgatásnál tartunk, úgyhogy belefér. Az egyszer biztos, hogy a Pécs 2010-nek szinte tökéletesen kell játszania ahhoz, hogy sansza legyen behúzni a találkozót, s ha minden körülmény / feltétel szerencsésen összejön, akkor ismét útra kelhetnek, hogy az Avenida otthonában végrehajtsák a „lehetetlen küldetést”. Egy harmadik (élet-halál) meccsen azonban már minden lehetséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://halamita.blog.hu/api/trackback/id/tr92638261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clasch 2011.02.04. 12:26:52

Így legyen:)

Még szerencse, hogy a kolléga feltette a kérdést, különben nem lett volna bejegyzés:)

halamita 2011.02.04. 13:33:17

Mert mi mindent kétszer mondunk... :P
Töröltem a duplázást.
süti beállítások módosítása