Címkék

albert tamás (1) allie quigley (25) bama.hu (8) beszámoló (2) blake griffin (1) boardwalk empire (47) Boleslav Polívka (1) boston celtics (3) Californication (1) californication (37) Castamere-i esők (1) chuck (18) cover (1) család (1) csaladi talalkozo 2011 (2) csapatösszerakós (5) czirják noémi (2) daft punk (1) dallas mavericks (2) dule milicic (1) Dunántúli Napló (1) eördögh edit (1) euroliga (15) fc barcelona (1) fegyverneky zsófia (22) felirat (217) feliratok (5) felirat blog (2) Férfiremény (1) fesztivál (1) film (3) filmajánló (6) fordítás (217) freestyle (1) fülöp zoltán (1) futásnapló (10) fűzy ákos (5) game of thrones (77) gina palusná (7) grant hill (1) győr (2) halászlé (1) hegi (1) horváth lilla (1) humor (1) imreh ajtony (7) interjú (7) irodalom (1) iványi dalma (22) jason kidd (3) játékosértékelés (1) játékoskeringő (1) jela vidacic (7) jesse stone (1) josé mourinho (2) kasabian (1) kedvenc kajáink (2) kelly mazzante (2) kelsey griffin (17) Kerekes Vica (1) kezdo5.hu (6) kosárlabda (59) kritika (3) Kubalibre (1) lábady zsófia (2) labdarúgás (1) lbtq (1) Lebron James (1) lebron james (2) lencsegulyás (1) lie to me (1) love is love (1) lukács béla (2) manchester united (17) masters of sex (36) Meg - az őscápa (1) mennyei játszótér (1) merthin (2) Merthin (4) miami heat (5) michael jordan (1) mizo pécs 2010 (47) nagy bujdosó nóra (21) napizene (1) NBA (4) nba (4) nba finals 2011 (1) NBA Live Europe 2012 (1) nicole ohlde (4) Noresfatu (2) noresfatu (1) őzpörkölt (1) pörkölt (1) Püspöki Péter (1) raksányi krisztina (15) rátgéber lászló (10) rázd meg a bikát (4) real madrid (1) recept (3) rózsa gábor (2) san antonio spurs (1) sara krnjic (21) sarok nikolett (12) sir alex ferguson (2) sixx (1) snyecc (2) Snyecc (1) somogyi andrea (1) sopron (4) statisztika (2) steal (7) székely norbert (2) The Sopranos (1) tom cleverley (3) Toni Erdmann (1) Top 50 (5) trailer (1) turóczi nikolett (2) turóczi nikoletta (10) U2 (1) vajda anna (1) vélemény (1) venice10km (10) video (4) wass albert (1) www.kezdo5.hu (2) yaxley (4) youtube (3) zalaegerszeg (1) zeljko djokic (26) zene (3) zenekritika (1) Címkefelhő

Hová tartunk?

2011.05.26. 22:30 | halamita | Szólj hozzá!

Címkék: kosárlabda rátgéber lászló mizo pécs 2010 rázd meg a bikát

Erősen megfontolandó, hogy érdemes-e bármit is írni egyáltalán erről a ma esti ankétról, melyen egyaránt képviseltette magát a Pécs 2010-et működtető Kft. tulajdonjogát 99%-ban birtokló SMM Kft. és Pécs város önkormányzata, mert hallottam ugyan mindkét szemben álló felet, de sokkal okosabb nem lettem tőle. Kicsit úgy éreztem magam, mint egy kisgyerek, aki nézi a veszekedő szüleit, a felét sem érti az egymáshoz vágott sérelmeiknek, csak azt látja, hogy miközben mindenki rettenetesen védi a saját igazát, az egész esszenciája, maga a család megy gajra.

Az biztos, hogy hiába mondja Gémes Robi, hogy mindössze 70 milliócska hiányzik, hogy visszaállítsák a 2001-es messinai állapotokat, ha közben olyan mértékű hitelvesztésen ment keresztül a menedzsment (melynek tulajdonképpen ő is tagja, még ha Jancsó János és Rózsa Gábor is a két kinevezett vezető), hogy az ember már akkor is gyanakodik, amikor kérdeznek. De az is látható, hogy a másik oldalon is inkább csak üres szólamok és általánosságok hangzottak el, az nem, hogy konkrétan milyen forrásból kívánnák feltámasztani a klubot már-már tetszhalotti állapotából - főleg úgy, hogy köztudomásúlag alig egy hónapja csökkentették harmadára az önkormányzat a csapatnak szánt támogatást. Az így kieső summa a Gémesék által lobogóra tűzött hiányzó összeg fele. Erre varrjon gombot, aki tud!

A Rátgéber Egyetem örökös rektora szintén fent ült a pódiumon (az SMM Kft. tagjai nem...), és többször is jó hangosan letette voksát Páva Zsolt - személye, és nem a városvezetés egésze - mellett. Ezenkívül hangoztatta, hogy személyes hitelével nagyban elősegíthetné a jelenleg csordogálni is alig akaró szponzori pénzek árjának megindulását. A kortesbeszéd tehát megvolt, de amíg nincs megegyezés a tulajdonostársak közt, addig sokra ezzel sem megy az egyszeri szurkoló. Finoman azért az ellentábor is odaszúrt a mesteredzőnek, mondván, hogy az elmúlt három és fél évben az adósságok eltüntetése terén igaz, előbbre jutni nemigen sikerült, de jórészt még mindig azokat a terheket (és azok következményeit) nyögik, melyek már betársulásukkor is megvoltak, és ennek felhalmozásában vastagon benne volt Rátgéber László is.

Szóval, ahogy azt a bevezetőbeli hasonlatomban is jeleztem, ment az adok-kapok rendesen, és ugyan elhangzott mindkét tábor részéről a megegyezés igénye, az álláspontok valahogy nem nagyon látszottak közeledni. Az egyik fél azt mondja, szívesen visszaadja ő a jelképes összegért vásárolt tulajdonrészét, ha cserébe írásos garanciát kap arra, hogy a kintlevőségek (beszállítók és játékosok felé, a jelzáloghitel-tartozások) valamilyen módon kifizetésre, rendezésre kerülnek. A másik fél pedig - a hatalom enyhe arroganciájával - kikéri magának, hogy ilyesmire kötelezzék olyanok, akik szavának már a kutya se hisz. Biztosíték és - ennek értelemszerű következményeként - megegyezés tehát a "kanyarban se", viszont - és ez a nagyobb baj - csapat és jövőkép sincs. És három héten belül lejár a következő szezonra nevezés határideje...  


Egyébként közben megjelent az NSO magyar kosárlabdával foglalkozó blogján (Rázd meg a bikát!) egy poszt, mely a Botár Lászlóval, a női kontingens soproni felével foglalkozó újságíró-bloggerrel történt ma délelőtti beszélgetésünket tartalmazza. Akit érdekel, itt elolvashatja. (Igaz, hogy holtszezon van, de azért így is örömömre szolgál, hogy az ajánlója felkerült a Nemzeti Sport Online címlapjára.)

A bejegyzés trackback címe:

https://halamita.blog.hu/api/trackback/id/tr792935462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása