Hal, amit a szádba teszel

Blog (a pécsi női) kosárlabdáról és sok minden másról

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

albert tamás (1) allie quigley (25) bama.hu (8) beszámoló (2) blake griffin (1) boardwalk empire (47) Boleslav Polívka (1) boston celtics (3) Californication (1) californication (37) Castamere-i esők (1) chuck (18) cover (1) család (1) csaladi talalkozo 2011 (2) csapatösszerakós (5) czirják noémi (2) daft punk (1) dallas mavericks (2) dule milicic (1) Dunántúli Napló (1) eördögh edit (1) euroliga (15) fc barcelona (1) fegyverneky zsófia (22) felirat (217) feliratok (5) felirat blog (2) Férfiremény (1) fesztivál (1) film (3) filmajánló (6) fordítás (217) freestyle (1) fülöp zoltán (1) futásnapló (10) fűzy ákos (5) game of thrones (77) gina palusná (7) grant hill (1) győr (2) halászlé (1) hegi (1) horváth lilla (1) humor (1) imreh ajtony (7) interjú (7) irodalom (1) iványi dalma (22) jason kidd (3) játékosértékelés (1) játékoskeringő (1) jela vidacic (7) jesse stone (1) josé mourinho (2) kasabian (1) kedvenc kajáink (2) kelly mazzante (2) kelsey griffin (17) Kerekes Vica (1) kezdo5.hu (6) kosárlabda (59) kritika (3) Kubalibre (1) lábady zsófia (2) labdarúgás (1) lbtq (1) Lebron James (1) lebron james (2) lencsegulyás (1) lie to me (1) love is love (1) lukács béla (2) manchester united (17) masters of sex (36) Meg - az őscápa (1) mennyei játszótér (1) merthin (2) Merthin (4) miami heat (5) michael jordan (1) mizo pécs 2010 (47) nagy bujdosó nóra (21) napizene (1) nba (4) NBA (4) nba finals 2011 (1) NBA Live Europe 2012 (1) nicole ohlde (4) Noresfatu (2) noresfatu (1) őzpörkölt (1) pörkölt (1) Püspöki Péter (1) raksányi krisztina (15) rátgéber lászló (10) rázd meg a bikát (4) real madrid (1) recept (3) rózsa gábor (2) san antonio spurs (1) sara krnjic (21) sarok nikolett (12) sir alex ferguson (2) sixx (1) snyecc (2) Snyecc (1) somogyi andrea (1) sopron (4) statisztika (2) steal (7) székely norbert (2) The Sopranos (1) tom cleverley (3) Toni Erdmann (1) Top 50 (5) trailer (1) turóczi nikolett (2) turóczi nikoletta (10) U2 (1) vajda anna (1) vélemény (1) venice10km (10) video (4) wass albert (1) www.kezdo5.hu (2) yaxley (4) youtube (3) zalaegerszeg (1) zeljko djokic (26) zene (3) zenekritika (1) Címkefelhő

Manchesteri latolgató

2013.05.25. 00:03 | halamita | Szólj hozzá!

Címkék: manchester united

Coentrao.jpgSzemet szúrt Facebookon egy hír, mely szerint Coentrao nem kell a Realnak, amiről rögtön az jutott eszembe, hogy nekem márpedig kéne, ha én lennék a Madrid edzője. Ha pedig olyan klubnál dolgoznék, amelyik épp klasszis bal bekket keres, nem haboznék lecsapni rá - vagy legalábbis megkörnyékezni. Hogy a Manchester United, ill. David Moyes megteszi-e, nem tudom, én rámozdulnék, az biztos. Ahogy a teljes keretet is átalakítanám kissé.

Amit Ferguson felépített Moyes nem fogja lerombolni, ahogy én se tenném, viszont néhány ponton / poszton biztosan más helyre / másra kerülnek a hangsúlyok. Sir Alexé volt a dicső múlt, a sikeres jelen, és megteremtette a biztató jövő alapjait, melyre utódja bizton építhet.

Kapusposzton David de Gea bebizonyította, hogy megérte a vételárát, és - ha az ötösön belül határozottabbá válik - néhány éven belül igazi klasszissá érett. A védelemben Jones óriási tehetség, Smallingban is van fantázia, Evans pedig évről évre megbízhatóbb teljesítményt nyújt. A jobb szélen Rafael, ha így fejlődik tovább, és levetkőzi rendszeres rövidzárlatait, akár hosszú távon is megoldhatja a posztja kérdését. A bal oldalon Evra inkább múlt, mint jelen, Büttnerből sose lesz klasszis, Coentrao pont bepasszolna ide, de akkor se leszek elkeseredve, ha Baines érkezik. A hátsó alakzat ezzel rendben is lenne.

A középpálya már érdekesebb kérdés. Ha kapásból kéne rávágnom, hogy a jelenlegi keretből ki lesz öt év múlva is a csapatnál, nem nagyon tudnék kit mondani. Talán Cleverley-t lehetne említeni, de nem biztos, hogy örülnék, ha így alakulna. Minden jó tulajdonsága mellett (nagy munkabírású, gyorsan szabadul a labdától, jól lát a pályán) nem elég egyenletes a teljesítménye (még egy-egy mérkőzésen belül sem), ráadásul se a hátrafelé se az előre játékban nem kiemelkedő. Vannak jó pillanatai, megmozdulásai, de túl sokat hibázik ahhoz, hogy túlzott reményeket lehessen fűzni hozzá. Zaháról még kár beszélni, neki előbb bizonyítania kell, Powell pedig - bár mutatott biztató jeleket az előző szezonban - a csapat téli szerzeményéhez hasonlóan még mindig csak az ígéret kategóriába sorolható. Andersont és Nanit már a nyáron elcserélném egy normális szélsőre, és szerintem Valencia és Young sem sokáig maradnak Manchesterben, ha a klub BL-t akar nyerni. Carrick pedig már 31 éves.

Moyes az Evertonnál ugyanazt a 4-4-1-1-es felállást alkalmazta, amit Ferguson is az elmúlt év(ek) során, vagyis a csatárok közül az egyik inkább előretolt középpályás, ha úgy tetszik, "árnyék ék", s csak a másikuk igazi center. Előbbit jelenleg Rooney tölti be, de egyrészt már évek óta nem tudja azt a játékot nyújtani, ami képességei alapján elvárható lenne tőle, másrészt folyamatos rinyálása már túl sok embernél verte ki a biztosítékot. Nálam is. Ha Kagawa bele tud erősödni a Premier League-be, sokkal hasznosabb lehet, mint a folyamatos mentális és kondicionális problémákkal küzdő angol.

Szegény Welbecknek az előző szezonban semmi se akart összejönni, de nagy tétben le merném fogadni, hogy a mostani kudarcok csak erősebbé teszik, és a következő évadban busásan kárpótolni fog mindenkit az elmaradt gólokért. Az aktuálisan legértékesebb manchesterivel, Robin van Persie-vel, illetve a hihetetlenül gólérzékeny Chicharitóval hármasban gond nélkül meg fogják oldani ezt a posztot.

Vagyis ha érkezik erősítés a közeljövőben, az várhatóan a lyukas posztokat érinti majd. Ha tippelnem kéne, azt mondanám, Rooney, Anderson és Nani távoznak (Scholes meg visszavonult, ugye), és a helyükre érkezni fog legalább egy belső, védekezni (is) tudó középpályás, egy szélső, és egy "klasszis". Ha Moyes hozza az embereit, Bainest és Fellainit, akkor Büttner nehéz helyzetbe kerül (de minden bizonnyal Evra is), Strootman viszont nem jön, mert nem jobb a mikrofonfejű belgánál. A szélső lehet Rodriguez (már ha ellen tud állni a pénz csábításának), de hogy ki lesz az, akit az esetlegesen távozó Rooney helyére hoznak, meg nem tudnám mondani. Őszintén szólva Fabregasnak örülnék a legjobban, de az ő leigazolása kétélű fegyver lenne. Mindenesetre izgalmas nyárnak nézünk elébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://halamita.blog.hu/api/trackback/id/tr925316923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása