Címkék

albert tamás (1) allie quigley (25) bama.hu (8) beszámoló (2) blake griffin (1) boardwalk empire (47) Boleslav Polívka (1) boston celtics (3) Californication (1) californication (37) Castamere-i esők (1) chuck (18) cover (1) család (1) csaladi talalkozo 2011 (2) csapatösszerakós (5) czirják noémi (2) daft punk (1) dallas mavericks (2) dule milicic (1) Dunántúli Napló (1) eördögh edit (1) euroliga (15) fc barcelona (1) fegyverneky zsófia (22) felirat (217) feliratok (5) felirat blog (2) Férfiremény (1) fesztivál (1) film (3) filmajánló (6) fordítás (217) freestyle (1) fülöp zoltán (1) futásnapló (10) fűzy ákos (5) game of thrones (77) gina palusná (7) grant hill (1) győr (2) halászlé (1) hegi (1) horváth lilla (1) humor (1) imreh ajtony (7) interjú (7) irodalom (1) iványi dalma (22) jason kidd (3) játékosértékelés (1) játékoskeringő (1) jela vidacic (7) jesse stone (1) josé mourinho (2) kasabian (1) kedvenc kajáink (2) kelly mazzante (2) kelsey griffin (17) Kerekes Vica (1) kezdo5.hu (6) kosárlabda (59) kritika (3) Kubalibre (1) lábady zsófia (2) labdarúgás (1) lbtq (1) Lebron James (1) lebron james (2) lencsegulyás (1) lie to me (1) love is love (1) lukács béla (2) manchester united (17) masters of sex (36) Meg - az őscápa (1) mennyei játszótér (1) merthin (2) Merthin (4) miami heat (5) michael jordan (1) mizo pécs 2010 (47) nagy bujdosó nóra (21) napizene (1) NBA (4) nba (4) nba finals 2011 (1) NBA Live Europe 2012 (1) nicole ohlde (4) Noresfatu (2) noresfatu (1) őzpörkölt (1) pörkölt (1) Püspöki Péter (1) raksányi krisztina (15) rátgéber lászló (10) rázd meg a bikát (4) real madrid (1) recept (3) rózsa gábor (2) san antonio spurs (1) sara krnjic (21) sarok nikolett (12) sir alex ferguson (2) sixx (1) snyecc (2) Snyecc (1) somogyi andrea (1) sopron (4) statisztika (2) steal (7) székely norbert (2) The Sopranos (1) tom cleverley (3) Toni Erdmann (1) Top 50 (5) trailer (1) turóczi nikolett (2) turóczi nikoletta (10) U2 (1) vajda anna (1) vélemény (1) venice10km (10) video (4) wass albert (1) www.kezdo5.hu (2) yaxley (4) youtube (3) zalaegerszeg (1) zeljko djokic (26) zene (3) zenekritika (1) Címkefelhő

Matteo Fulton - interjú

2010.03.20. 19:19 | halamita | Szólj hozzá!

Az Elcoteq vezérigazgatójával készült interjú a "Tovább" gombra kattintva olvasható.

Kérem, néhány mondatot áruljon el magáról, hogyan sodorta az élet városunkba, milyen pozíciót tölt be a vállalat életében, személyesen mely területek (hobbi) érdeklik Önt a munkája mellett?

Bár Olaszországban születtem, mexikói amerikainak vallom magam édesanyám családja révén. Az Elcoteqhez is Monterreiből, Mexikóból érkeztem, ahol egy céget vezettem. Amikor a felkérést kaptam, hogy Pécsre jöjjek, úgy gondoltam, ezt a lehetőséget nem szabad kihagyni. Tavaly június óta töltöm be az ügyvezető igazgatói posztot, és úgy tervezem, még jó darabig itt maradok. Tetszik a környezet, nagyon szép a város, jól érzem magam Pécsett. A kerékpározás, a tenisz, a kosárlabda az, amivel a szabadidőmet töltöm, vagyis alapvetően sportos beállítottságú vagyok, bár egy ideje a partvonalon túlra kerültem a térdműtétem miatt, sőt, áprilisban jön a következő, de az orvosok azt mondják, utána jobb lesz, mint új korában…

Az Elcoteq Magyarország Kft. elkötelezett támogatója volt eddig is Pécs város értékeinek. Mely területeken nyilvánult ez meg  a sport mellett?

Nagyon sok – ahogy mi nevezzük – kulturális és közösségépítő jellegű támogatási formában veszünk részt. Különféle városi szervezeteknek nyújtunk segítséget, létrehoztunk egy alapot, melyből igyekszünk támogatást nyújtani a helyi közösségeknek. Tehát a MiZo Pécs mellett ugyanúgy felkaroljuk például a Nemzeti Színházat, illetve a Püspöki Hivatal rendezvényeit.

Milyen filozófia alapján választják ki, hogy a széles kínálati palettából mely értékek mellett jelennek meg támogatóként?

Olyan platformokat keresünk elsősorban, melyek már eleve nagy közérdeklődésre tartanak számot a városban, ezáltal biztosítottnak látszik egy esetleges hosszan tartó kapcsolat kialakításának lehetősége. Arra törekszünk, hogy támogatásunkkal még több örömhöz juttassuk az adott intézmény, szervezet célközönségét, amiből természetesen mi is profitálunk, hiszen a népszerűségből és rivaldafényből így nekünk is kijut valamennyi. A kultúra nagyon fontos sokak számára, nagy hagyományai vannak Pécsett, s ugyanez elmondható a női és a férfi kosárcsapatról is, s büszkék vagyunk arra, hogy a sikerességükhöz mi is hozzátehetjük a magunk részét.

Milyen pluszt jelent az Elcoteq Magyarország Kft.-nek, hogy 2010-ben Pécs Európa Kulturális Fővárosa?

Ha némi humorral akarnám elütni a kérdést, azt mondanám, hogy nekünk az jön a legjobban, hogy száz évig tartó tervezés után az EKF-re végre elkészül az autópálya… Komolyra fordítva a szót: nagy valószínűséggel mi vagyunk a legnagyobb magánkézben lévő munkaadó az ország délnyugati régiójában, úgyhogy számunkra is hasznos a városra irányuló megnövekedett figyelem. Ezáltal nagyobb lehetőség nyílik üzleti jellegű találkozókra is, hiszen rengeteg magas rangú, fontos meghívott vendége lesz a különféle rendezvényeknek, és mivel ezek egy jelentős részén magunk is részt veszünk, sokukkal nyílik alkalmunk megismerkedni.

Arról lehet hallani, hogy a vállalat számára a közeljövőben jelentős üzleti megrendelés érkezik. Megerősítik-e a hírt, és mit jelenthet mindez a pécsi-baranyai munkaerő-piac számára?

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy potenciális ügyfeleket csábítsunk le Pécsre. Cégünk nemrégiben egyezséget kötött a Phillips Lightinggal, s mi lettünk a globális beszállítójuk, és potenciálisan az is benne van a képben, hogy az elkövetkezendő hónapokban a gyártásba is bekapcsolódunk majd. Az újságokban az is megjelent, hogy az egyik partnerünk, a kínai Huawei terjeszkedni kíván Európában, és ez számunkra is kecsegtető lehetőségekkel bír. Mindkét vállalattal hosszabb távon tervezzük megerősíteni kapcsolatainkat, s ez minden bizonnyal kihat majd a baranyai munkaerő-piacra is.

Milyen elgondolások miatt vállalták a Magyar Kupa névadói szerepét, és milyen várakozásaik vannak a kupadöntő előtt?

A MiZo Pécs egyértelműen meg fogja nyerni a kupát! Feltéve, hogy sikerül a számítástechnikai menedzserünket távol tartani a csarnoktól, mert idény akárhányszor kiment a meccsre, veszített a csapat… Egyébként pedig már korábban is szerettünk volna többet tenni a klubért, de a gazdasági helyzet sajnos nem sok teret engedett számunkra az elmúlt időszakban, de most úgy éreztük, megengedhetjük magunknak, hogy egy kiemelt eseményt támogassunk, és nagyon örülünk, hogy sikerült Pécsre hozni a négyes döntőt.

Vannak-e esetleg személyes jókívánságai a célközönségnek?

Tiszta szívemből kívánom, hogy a régióból és Baranyából mindenki legyen sikeres a személyes életében éppúgy, ahogy financiális téren, és mivel jómagam úgy látom, hogy a gazdaság kezd újra lábra kapni, erre talán meg is van minden esély.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://halamita.blog.hu/api/trackback/id/tr912361052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása